Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Hangfal kábel

Szerelt hangfal kábelek szerepe a hangminőségben

A hetvenes években mindenki villanydrótot kötött a hangfal aljzat és az erősítő közé. Akkoriban az ipar úgy vélte, hogy a vezetékeknek nincs jelentősége a hangminőségre nézve. A következő évtizedekben ennek pont az ellenkezője bizonyosodott be. A hifisták és mérnökök meglepve jöttek rá, hogy a közönséges ónozott rézdróthoz képest a jobb minőségű, szerelt hangfal kábel cseréje drámai hangminőség javulást eredményezett.

Banán vagy saru a megfelelő hangfalkábel csatlakozó?

Minden általunk épített hangfalkábel kétféle csatlakozóval kérhető. Az egyik a saru, a másik pedig a banándugó. Szűkebb helyeken (például médiabútorban kialakított rendszerekhez) a saru (másik nevén villa) praktikusabb. A banándugó különösen megkönnyíti és felgyorsítja a bekötés folyamatát, ráadásul védi a kábel belsejét. A dugókból létezik forrasztós és forrasztás nélküli (csavaros rögzítésű vagy krimpelős) egyaránt. A csatlakozók különböző kivitelben és minőségben léteznek, aranyozott, ezüstözött és ródium bevonattal, de akár natúr réz változat is rendelhető. Minden anyag másféle hangzás képet eredményez. A KáCsa és Neotech kábeleket mi szereljük össze, sajátkezűleg, budapesti műhelyünkben. Az AudioQuest és Furutech termékeket a gyártók szerelik össze saját üzemükben (kivéve a tetszőleges hosszban, dobról levágható termékeiket). Ha bizonytalan a szükséges dugók kiválasztásában, kérje szakértő munkatársunk segítségét e-mailben, telefonon vagy személyesen!

Szerelt kábel = kényelem és biztonság

A hangfalak hátulján lévő csatlakozó aljzatot kétféle módon kötheti be. Az egyik, hogy eltávolítja (blankolja) a szigetelést és a rézvezetőket összepödörve befűzi, majd leszorítja a vezetéket. Ez a megoldás gyors és egyszerű, de nem mindig ajánlott. Gyakran húzza ki a kábelt? Akkor a blankolt végződésből kilógó rézszálak egy idő után széthullanak. Másfelől ha a vezetők keresztmetszete nagy (tehát vastag a kábel), akkor komoly kihívást jelent a hangfal aljzat bekötése, sőt, néha egyáltalán nem lehetséges. A vastag vezetővel, illetve szigeteléssel rendelkező audiphile kábelek speciális csatlakozóval kell, hogy legyenek szerelve a helyes stabilitás, biztonságos kapcsolat érdekében. Ezeknek típustól függően akár 6-8 mm vagy nagyobb átmérőjú befogadó nyílással kell rendelkeznie.

Mitől függenek a hangfal kábel árak?

Laikusok számára megdöbbentő lehet, hogy milyen sok kategóriájú készre gyártott hangsugárzó kábel létezik. Ránézés alapján azonban nem lehet tudni, hogy egyes modellek miért olyan drágák. Az árak a minőséggel és a felhasznált anyagokkal, ill. technológiákkal függenek össze. Erről írtunk már egy részletes cikket, amely ide kattintva elolvasható. Az említett cikkben is említettük, hogy a magasabb tisztaságú vezető és a körülötte lévő szigetelés egyaránt befolyásolja az árat. A magasabb kategóriás, audiophile igényűeknek gyártott opciók teflon vagy levegő segítségével és speciális geometriával csökkentik a belső és külső zavarok negatív hatásait. Sok kettős kábelezésre alkalmas (tehát 2 helyett 4 vezető csatornát tartalmazó) kiadás is elérhet, de a dupla kábel kevesebbet ér, ha nem kettős erősítéssel alkalmazzák (Bi-Amp). A különböző márkák eltérő technológiákkal oldják meg, hogy minőségi hangélmény legyen az eredmény. A sodort OFC rézhez képest egy tömör OCC réz vagy ezüst vezetőt tartalmazó alternatíva többszörannyiba kerülhet.

Egyedi méretben szerelve rendelne? Kérje méterre!

A készre épített kábel többnyire 2x3 méter hosszú, mert sokan ezt a méretet választják. Ha Ön más hosszúságban (vagy az itt lévőktől eltérő csatlakozókkal) szeretne hangsugárzó kábelt vásárolni, akkor tekintse meg a webáruház "hangfalkábel méterre" menüpontját, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot és igyekszünk segíteni! Keressen minket bizalommal, amennyiben magas színvonalú hifi rendszeréhez mlétó audio kábeleket keres!

Segítség az ideális hangfal kábel kiválasztásában

Az általunk forgalmazott legnépszerűbb termékekből hazavihető demo darabokat is tartunk. Ezeket előzetes egyeztetéssel kipróbálhatja otthon, saját rendszerében is. A személyes meghallgatás a kiválasztás leghatékonyabb módja. Az otthoni demo lehetőségről érdeklődjön munkatársainknál!

Top ajánlat

Hangfal kábel

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 50 termék Lista nézet: