Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Készülék dugó

Tápcsatlakozók audió/videó készülékekhez

Készülék dugó kínálatunk nagy segítséget jelent azoknak a hangrendszer építőknek, akik egyedileg készített tápkábelek használatával szeretnék feljavítani hifi vagy házimozi rendszerük jeltisztaságát. De mitől lesz egy készülékdugó hifire/házimozira optimális? A probléma forrását az elektromágneses zavarok és rádiófrekvenciák (RF) jelentik. Az alapszintű, gyárilag mellékelt olcsó fekete tápkábelek antenna módjára szedik össze az RF zajt, ami végül a készülékláncba jutva torzítást okoz. Egy minőségi tápelosztó (vagy tápkábel) célja, hogy az említett interferenciák miatt fellépő zajt csökkentse. Ha csak olcsó, hagyományos készülék dugó kerül egy hagyományosnál jobb tápkábelre, az visszalépést okozhat a tápellátás minőségében.

Mitől függenek a készülék dugó árak?

Kínálatunkban a tajvani Neotech és japán Furutech nemzetközileg is elismert, szakújságok és fórumok által méltatott hálózati csatlakozó termékei közül válogathat. Az olcsóbb típusok egyszerűbb házzal és vezetőanyaggal rendelkeznek. A drágább modellek jobb minőségű (pl. monokristályos réz vagy demagnetizált Alpha réz) vezetőanyagot tartalmaznak. Mivel a high end tápkábelek vastagok és nehezek, a hozzájuk passzoló készülék dugónak is masszív kialakításúnak kell lennie, hogy stabilan és biztonságosan rögzítse a benne lévő kábelt - különben széttörne a fizikai terheléstől. A prémium típusok nem-mágnesezhető, esetenként extra vibráció-csökkentett kivitelűek és nikkelmentesen felhordott arany vagy ródium bevonatú érintkezőkkel készülnek, ami drágítja a gyártást, de jobb akusztikai eredményt okoz.

Megjegyzés: Jó tudni, hogy a tápkábel (és vele együtt a csatlakozók) hiába kiváló minőségű, hogyha az alap tápellátás nincsen megfelelően kontrollálva. Audiofil tápkábel készítésben tehát azután érdemes gondolkozni, ha az Ön Hi-Fi, vagy házimozi hangrendszerének tápellátása (pl. tápelosztó) az adott készüléklánc arányaival már megfelelő minőségi szintet képvisel!

Ha szereléssel kívánja megrendelni a csatlakozót, nyissa meg a termék adatlapját (a termék nevére kattintva) és pipálja be a 'szerelve kéri' kockát!

Top ajánlat

Készülék dugó

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 37 termék Lista nézet: