Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1149 Budapest, Fogarasi Út 19/E
Nyelv
hu en

Banándugó

A banándugó a legnépszerűbb hangfal csatlakozó típus. Nem szabad összekeverni a Jack dugóval, utóbbi ugyanis más készülékekben, más célt szolgál. A legtöbb hangfal aljzat kompatibilis a banándugóval, melyből általában 2 db található a kábel végén - egy piros és egy fekete. A hangfal aljzat ugyanígy egy piros és egy fekete jelölésű csatlakozóból áll. Figyelni kell, hogy a dugókat velük azonos színű aljzatba csatlakoztassák, különben a hangfal fordított fázisban fog szólni.

Jobbá teheti a hangot, ha a hangfal banán csatlakozó végződésű kábellel van bekötve?

Nem. Ez a csatlakozó elsősorban praktikus célokat szolgál. Banándugós kábel használatát két esetben érdemes megfontolnia. Az egyik, ha a kábelt gyakran kell ki-be kötnie, mert mondjuk takarítás közben odébb kell tolni a hangfalakat stb. A másik eset, ha a vezeték annyira vastag (magas vezető keresztmetszetű) és nehéz, hogy lecsupaszított végét nem lehet biztonságosan rögzíteni az erősítő/hangsugárzó aljzatához.

A banándugón kívül található kínálatunkban más kivitel is, például hangszóró saru, vagy régi hangfal csatlakozó (DIN). Az ön igényétől és készülékeinek kialakításától függ, hogy melyik csatlakozót érdemes használnia. Ha bizonytalan a választást illetően, akkor hívjon minket bizalommal és örömmel segítünk!

Mitől függenek a hangfal dugó árak?

Az audió kábelekhez hasonlóan itt is főleg a felhasznált anyagok minősége befolyásolja az árat. Az egyszerűbb banándugó típusok bronz ötvözetből készülnek. A drágább típusoknál előfordul, hogy OFC/OCC vagy Tellurium rézből stb. gyártják a vezető testet. A jobb minőségű csatlakozóknál nikkel réteg nélkül hordják fel az aranyozott vagy ezüstözött bevonatot. High end kábelekhez készülnek vibráció-csökkentett házú, csavarozással rögzíthető csatlakozók is.

Ha szereléssel kéri a banándugót, akkor jelölje be a csatlakozók adatlapján lévő "szerelve kérem" opciót"

Top ajánlat

Banándugó

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 46 termék Lista nézet: