Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Digitális audió kábel méterre

Kellemetlen, amikor túl rövid a frissen vásárolt készülékei csatlakoztatására szánt digitális koaxkábel. A másik véglet sem túl örömteli: amikor a kábel túl hosszú és csak feleslegesen foglalja a helyet, gyűjti a port. Ha Ön egyedi hosszúságban szeretne SPDIF koaxiális összekötőt vásárolni, akkor itt megteheti. Így a rendszeréhez pontosan illeszkedő hosszúságú és minőségű kábelt birtokolhat!

Koaxiális digitális kábel feladata

A digitális, S/PDIF típusú hangjel átvitelre használt leggyakoribb fémvezetős kábeltípust digitális koaxiális kábelnek nevezik. RCA csatlakozóval szerelhető, ezért külsőre könnyen összetéveszthető az analóg sztereó RCA társaival. A digitális koax kábel 75 ohmos, nagyobb sávszélességre tervezték. Ugyanebből a szabványból készíthető kompozit jel átvitelére alkalmas videókábel is, de utóbbit mára szinte teljesen kiváltotta a sok szempontból praktikusabb digitális HDMI kábel. Viszont az spdif koax kábel létjogosultsága továbbra is megmaradt. Többféle szituációban használható, például CD/DVD/BD lejátszó és házimozi erősítő, vagy szinte bármilyen digitális futómű (zenei szerver, médialejátszó stb.) csatlakoztatására. Segítségével nemcsak 2.0 sztereó, hanem akár többcsatornás térhatású hanginformáció is továbbítható.

Mitől függenek a digitális koaxiális kábel árak?

Mint bármilyen hifi célra optimalizált összekötő, a digitális koax vezeték esetében is hallható eltérést okozhat a vezetőanyag, a szigetelés, az árnyékolás és a csatlakozók minősége. Az egyszerűbb koaxiális kábelek OFC rézvezetőt tartalmaznak alumínium vagy ónozott réz árnyékolással. A drágább fajtákban tisztább a vezető anyagszerkezete, fejlettebb a szigetelés és az árnyékolás is hatékonyabb kivitelű. High end kategóriás koaxiális kábeleknél (pl. Furutech) réz helyett ezüstből készül a vezetőszál.

Digitális koax kábel vagy optikai – melyik jobb?

A koaxiális kábel hátránya, hogy csak kisebb távolságokon képes stabilan jelet továbbítani. Az optikai kábelen akár 10 méter fölött is továbbítható az S/PDIF jel, viszont az elektronikus jelet fénnyé kell alakítania, majd a fogadó elektronika visszakonvertálja a fényt elektronikus jellé, ami elméletileg jelveszteséget okoz. Magas minőségű hangrendszereknél vásárlóink visszajelzése és saját tapasztalat alapján ugyanazon az árkategórián belül jobb választás a koaxiális kábel, ha nem nagy távolságot kell áthidalnia.

Melyik csatlakozót illik a kábelre?

Az itt felsorolt termékeket megnyitva, az adatlapjuk alján megtalálhatók kapcsolódó termékként azok a csatlakozók, amiket javaslunk a kinézett kábel szereléséhez. A dugók rögzítését elvégezheti Ön is sajátkezűleg. Ha inkább minket bízna meg a szereléssel, akkor munkadíj ellenében technikus kollégáink profi módon készre szerelik leendő digitális koaxiális kábelét.

Top ajánlat

Digitális audió kábel méterre

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 12 termék Lista nézet: