Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Ethernet (CAT) kábel

Ethernet kábel jelentősége hifi rendszerekben

Az elmúlt években forradalmian megváltozott, ahogy az emberek tárolják, vásárolják és elérik (valós időben) a digitális médiát. Ide tartoznak a fényképek, filmek, és persze a zene is. Nem a fizikai média van előtérben, hanem az adat, amelyet számos eszközről számos helyre mozgatnak. Az audió alkalmazások és protokollok szempontjából az Ethernet kábelen továbbított audiójel kihasználhatja a CAT vezeték magas sebességét, alacsony időkésését és jelentős jelkapacitását, valamint extrém alacsony jittert és bit-perfect kommunikációt lehetővé tévő adottságait. Ki ne akarná mindezt?

Sok interneten is fellelhető hallgatói tesztelés és szakértői kísérlet alátámasztja, hogy felesleges komplett otthonába többszáz méter extra minőségű CAT-kábelt telepíteni. A legfontosabb szakasz (tehát ahova érdemes lehet a gyáritól jobb minőségben készített Ethernet kábelt csatlakoztatni) jellemzően a streamer/lejátszó és router vagy switch közötti szakasz. Érdemes próbaképpen kábelt cserélni a NAS és router/switch közötti szakaszon is, de elsősorban a forráseszköz mögött lévő rész javítása hoz leginkább érezhető eredményjavulást.

CAT kábelek audió-videó célra, egyedi méretben

A kínálatunkban szereplő AudioQuest ethernet kábeleket tetszőleges hosszúságban rendelheti. Összeszerelheti otthon saját kezűleg, vagy technikusaink segítségét is igényelheti. AudioQuest CAT-kábel csatlakozókat is kínálunk, rendelés előtt azonban érdemes meggyőződni róla, hogy a kiszemelt csatlakozó valóban illeszkedik-e a kábelhez (például az FM sorozatra a standard CAT dugó már nem illeszkedik)? Munkatársaink szívesen segítenek ilyen kérdések megválaszolásában.

Ethernet kábel választása - mire figyeljen oda?

Érdemes megfontoltan dönteni és nagyjából megtervezni az installációt, mielőtt megveszi saját kábelét. Egy vagy több szobát, high end vagy háttérzenei célra szeretne bekábelezni? Nem feltétlenül a legdrágább kábel fogja a leginkább ütős eredményt hozni, ráadásul a csúcsmodellek már készülékek árával összemérhetők. Ha úgy érzi, hogy elakadt audió célra optimalizált cat kábel választásában, akkor hívja technikus kollégáinkat és legjobb tudásunkhoz mérten igyekszünk tanácsot nyújtani.

Top ajánlat