Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Ethernet kábelek (RJ45)

UTP Ethernet kábel jelentősége hifi rendszerekben

 Az elmúlt években forradalmian megváltozott, ahogy az emberek tárolják, vásárolják és elérik (valós időben) a digitális médiát. Ide tartoznak a fényképek, filmek, és persze a zene is. Nem a fizikai média van előtérben, hanem az adat, amelyet számos eszközről számos helyre mozgatnak. Az audió alkalmazások és protokollok szempontjából az Ethernet kábelen továbbított audiójel kihasználhatja az Ethernet kábelek magas sebességét, alacsony időkésését és jelentős jelkapacitását, valamint extrém alacsony jittert és bit-perfect kommunikációt lehetővé tévő adottságait. Ki ne akarná mindezt?

Top ajánlat

Ethernet kábelek (RJ45)

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 5 termék Lista nézet:

Milyen hifi eszközhöz való prémium ethernet kábel?

Sok interneten is fellelhető hallgatói tesztelés és szakértői kísérlet alátámasztja, hogy felesleges komplett otthonába többszáz méter extra minőségű CAT-kábelt telepíteni. A legfontosabb szakasz (tehát ahova érdemes lehet a gyáritól jobb minőségben készített Ethernet kábelt csatlakoztatni) jellemzően a streamer/lejátszó és router vagy switch közötti szakasz. Érdemes próbaképpen kábelt cserélni a NAS és router/switch közötti szakaszon is, de elsősorban a forráseszköz mögött lévő rész fejlesztése hoz leginkább érezhető eredményjavulást.

Mit tud a drágább Patch kábel? LAN kábel kipróbálási lehetőség!

Az UTP patch vezetékek árai között jelentős különbségek figyelhetők meg. Kipróbálás nélkül képtelenség megállapítani, hogy célszerű-e a drágább internet LAN kábel mellett dönteni. A készletünkön lévő, készre szerelt patch kábelek előzetes egyeztetést követően letesztelhetők otthon, saját rendszerben is! Miután kipróbálta a kiszemelt darabot, eldöntheti, hogy megtartja, vagy visszahozza. Amennyiben szeretne élni RJ45 patch kábel kipróbálás lehetőségével, kérjük egyeztessen munkatársunkkal bármelyik elérhetőségünkön! Megjegyzés: az otthoni kipróbálás lehetősége csak fix hosszúságú, előre összeszerelt kábelre értendő.

Hálózati UTP kábel audió-videó célra, egyedi méretben

A kínálatunkban szereplő KáCsa és AudioQuest Ethernet kábeleket tetszőleges hosszúságban rendelheti. Összeszerelheti otthon saját kezűleg, vagy technikusaink segítségét is igényelheti. AudioQuest CAT-kábel csatlakozókat is kínálunk, rendelés előtt azonban érdemes meggyőződni róla, hogy a kiszemelt csatlakozó valóban illeszkedik-e a kábelhez (például az FMJ sorozatra a standard CAT dugó már nem illeszkedik)! Munkatársaink szívesen segítenek ilyen kérdések megválaszolásában.

Hogyan igényelhető az RJ45 csatlakozó felszerelése?

Az Ön igényeinek megfelelő Patch kábel típus kiválasztása után a termék adatlapján megadhatja, hogy mekkora legyen a hosszúság és darabszám. A LAN kábel hossz centis pontossággal is megadható. Ezt követően a webáruház RJ45 (CAT) csatlakozó menüjében tud választani hozzá dugót. A termék lapján a "Szerelve kéri?" résznél pipálja be az "Igen, kérem" opciót. Itt zárójelben látni fogja, hogy mennyibe kerül a szerelés. Ezt követően, ha leadta a rendelést, munkatársaink rövidesen megkezdik a szerelést. Értesíteni fogjuk e-mailben, ha rendelése készen áll az átadásra/szállításra. A tőlünk rendelt kábelek és tartozékok átvehetők személyesen szaküzletünkben vagy kiszállítással (akár külföldre is). Kínálatunkban készre szerelt UTP patct kábelek is találhatók belépőtől a premium kategóriáig. Ezek többsége kérhető 1m, 5m és 10m kiadásokban. Szükség esetén 15m vagy még hosszabb opció is kérhető. Toldó és adapterek használata általában nem javasolt.

Árnyékolt és árnyékolatlan hálózati kábel szerelése (krimpelő fogóval)

A CAT5e UTP és CAT6 UTP internet kábel szerelése is hasonló módszerrel lehetséges. Az UTP csatlakozó felszereléséhez az alábbi eszközökre lesz szükség:

  • Éles kés, a PVC köpeny blankolásához
  • Kábel blankoló
  • Krimpelő fogó, amely CAT6, CAT6a vagy CAT7 kábelekkel kompatibilis
  • Tűfogó
  • Hálózati csatlakozó készlet (2 x RJ45 dugó)

Mejegyzés AudioQuest UTP hálózati kábel szereléshez: a CAT600 FMJ UTP kábelek árnyékolása miatt vastagabb a teljes átmérőjük, mint egy hagyományos, vagy árnyékolatlan CAT6 kábelé. Ezért nem fog egy sima CAT6 dugóba beleférni. Ehhez az FTP hálózati kábelhez az AudioQuest CAT6a/7 vagy Telegartner csatlakozóját érdemes alkalmazni.

UTP CAT6 kábel választása - mire figyeljen?

Érdemes megfontoltan dönteni és nagyjából megtervezni az installációt, mielőtt megveszi saját kábelét. Egy vagy több szobát, high end vagy háttérzenei célra szeretne bekábelezni? Nem feltétlenül a legdrágább kábel fogja a leginkább ütős eredményt hozni, ráadásul a csúcsmodellek már készülékek árával összemérhetők. Ha úgy érzi, hogy elakadt audió célra optimalizált CAT kábel választásában, akkor hívja technikus kollégáinkat és legjobb tudásunkhoz mérten igyekszünk tanácsot nyújtani.