Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Csatlakozók

Audió csatlakozó feladata

Csatlakozó választékunk minőségi termékek hatalmas választékából áll. Az általunk kínált dugók és aljzatok főleg az audió és videó iparág igényeinek kielégítésére készültek. Termékeink többnyire otthoni hifi és házimozi rendszerek, szórakoztató elektronikai eszközök csatlakoztatásához, valamint színpad- és stúdiótechnikai berendezések, egyedi installációk beüzemeléséhez alkalmasak. A tartós anyagokból készült, bizonyos esetekben különböző bevonatokkal szintén (nikkel, ezüst, arany, ródium, natúr) rendelhető csatlakozókkal remek kábelek építhetők, így hosszú évekre garantálják a biztonságos jelkapcsolatot. 


Top ajánlat

Csatlakozók

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 483 termék Lista nézet:

Mitől függ az audió csatlakozók ára?

A belépőszinttől a high end kategóriáig igyekszünk optimális megoldást nyújtani. De mikor jó az olcsóbb és mikor érdemesebb drágábbat választani? Ha csak mechanikai megbízhatóság a cél, arra már a legolcsóbb termékeink is alkalmasak. A drágább csatlakozók az alacsonyabb jelveszteségből eredő akusztikai tulajdonságaik miatt kerülnek magasabb összegbe (például a magasabb kategóriás dugókra nikkelmentes eljárással hordják fel az aranyozott bevonatot, hogy ne tudjon mágnesesen feltöltődni a vezető test.) Előnyeiket hozzájuk illő, extra minőségű kábelekhez illesztve fejtik ki érezhetően. A drágább audió kábelek tisztább vezető anyagokat (pl. monokristályos réz, ezüst) tartalmaznak. Ha a legegyszerűbb bronz-ötvözetből készült csatlakozóval szerel fel egy magas minőségű audió kábelt, akkor a csatlakozó visszafoghatja a hangminőséget. A KáCsa Audió, Neotech, AudioQuest, Furutech cégek dugóit tudatosan úgy fejlesztették, hogy minél kevésbé „rontsák” azt a jelet, amit át kell küldeni a kábelen.

Milyen audió csatlakozókat válasszak?

Kínálatunkban nem csak kábelre szerelhető hifi csatlakozók, hanem készülékekbe, erősítőkbe, hangfalakba beépíthető aljzatok is találhatóak. Sok esetben nyilvánvalóan az Ön tervezett költség határai lesznek mérvadók. Másfelől mechanikai szempontok jöhetnek még szóba, pl. kábel szerelésnél nem árt a csatlakozó bemeneti nyílását, azaz a legnagyobb támogatott kábel átmérő méretet ellenőrizni. A high end kategóriás termékeink közül említendők még, amelyek rögzítése forrasztás nélkül, csavarozással lehetséges. Bizonyos gyártók (például AudioQuest) rendelkeznek speciális, krimpelő fogó által szerelhető csatlakozókkal. Az ilyen típusú dugót lényegében rápréselhetjük a kábelvégre. Szakértői munkával ez a módszer is kiváló elektromos kontaktust és tartósságot nyújt. Ha további tanácsra van szüksége, akkor technikusaink igyekszenek az elképzelésének leginkább megfelelő megoldást ajánlani.

Csatlakozó átalakító használata: gyakori tévhitek

Fontos, hogy átalakítót nem lehet bármilyen kábel és továbbítandjó jel esetén használni. Különösen igaz ez a HDMI és RCA kábelek esetében. A legtöbb e-mail, amit kapunk, olyan kérdéseket tartalmaz, hogy milyen átalakítóval lehet kompzit RCA jelet átalakítani HDMI-re. Az említett szabányok eltérőek, az egyik digitális, a másik analóg jeltovábbításra szolgál. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor nem csupán egy csatlakozós adapter, hanem digtális-analóg jelátalakító készülék alkalmazása szükséges.

Átalakító használata hifi rendszerekben

Hifi rendszer vagy high end házimozi tulajdonosok, akik magas minőségű eszközöket használnak zenehallgatásra vagy filmnézésre, elkerülik ezeket a megoldásokat (átalakítók). Egy érzékeny hangrendszer esetében mi nem annyira tanácsoljuk adapter használatát, mert hozzáadott kontaktelemként nehezíti a jelfolyam útját, ezzel csökkentve a hangminőségen. Érdemes eleve olyan csatlakozót szerelni a kábel végére, ami az adott készülékkel kompatibilis. Ha feltétlenül szükséges, akkor alkalmazható átalakító, természetesen egy felsőbb kategóriás rendszerhez kifinomultabb kialakítású és anyagminőségű darab ajánlott.

Budapesti szaküzletünkben igény esetén az általunk kínált csatlakozók kábelre történő szerelését is vállaljuk. 

HA SZERELÉSSEL KÍVÁNJA MEGRENDELNI A CSATLAKOZÓT, AKKOR NYISSA MEG A TERMÉK ADATLAPJÁT (A TERMÉK NEVÉRE KATTINTVA) ÉS PIPÁLJA BE A "SZERELVE" KÉREM OPCIÓT!