Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en
 • Milyen HDMI kábelt vegyek?
  2022. JANUÁR 11.

  Milyen HDMI kábelt vegyek?

  Gyakori kérdés, amit gyakran tesznek fel szaküzletünkben friss televízió, projektor, médialejátszó vagy játékkonzol tulajdonosok: Milyen HDMI kábelt vegyek? Ezt igyekszünk most megválaszolni!

  HDMI kábel fajták általános célokra

  Ha Ön rendelkezik egy új típusú képmegjelenítővel (4K felbontású OLED vagy LCD televízió) és egy megfizethető, 5 méternél rövidebb HDMI kábelt szeretne forráskészülékeinek bekötéséhez, akkor ilyen esetben főleg saját márkás KCE-HDMI vagy KCS-HDMI kábeleinket szoktuk ajánlani. Ezek a kábelek megfelelnek a HDMI 2.0 szabványnak, minőségi rézvezetőt tartalmaznak jó árnyékolással és a 4K felbontást is megjelenítik.

  Fontos tudni, hogy a KCE-HDMI és KCS-HDMI kábelek 5 méterig képesek 4K felbontás megjelenítésére, afölött csak 1920 x 1080 pixeles Full HD felbontás jeleníthető meg rajtuk!

  Az AudioQuest 48 GBps HDMI kábel fajták audiofil hangminőséget és kiváló képminőséget biztosítanak a legmodernebb házimozi rendszerek számára.

  Milyen HDMI kábelt vegyek high end házimozi rendszerhez?

  Kínálatunkban megtalálhatók az amerikai AudioQuest cég legmodernebb, kiváló minőségű HDMI kábelei is, amelyek a HDMI 2.1 kompatibilitásnak köszönhetően támogatják a 48 GBps jelátvitelt, vagyis a 8K/60 és 4K/120 képfrissítési rátákat. Fontos tudni azonban, hogy az AudioQuest HDMI kábelek csak 5 méterig biztosítanak 48 GBps jelátvitelt, afölött 18 GBps sávszélességet tudnak csak nyújtani (jó hír viszont, hogy a jelenleg kapható, 5 méternél hosszabb AudioQuest HDMI kábelek alkalmasak még 18 GBps 4K felbontásra,  valamint 8K/30 képfrissítésre és HDR megjelenítésre, illetve eARC funkcióra)!

  Milyen HDMI kábelt vegyek, 4K-hoz, nagy távolságra?

  Először is tudnunk kell, hogy pontosan hány métert jelent a „nagy távolság”? 5 méter fölött leszűkülnek a 4K-megjelenítésre alkalmas opciók. Ilyen esetben aktív fejes, vagy pedig optikai szálas HDMI kábellel oldható meg a 4K felbontású képjel átvitele. Az AudioQuest 7,5 és 10 méteres hosszúságban is kínál 4K-kompatibilis aktív fejes HDMI kábeleket, az optikai szálas technológiát használó HDMI kábel típusok (Cherry Cola) azonban komoly árugrást jelent a speciálist kivitel miatt, ezért mi legtöbbször az AudioQuest Pearl HDMI sorozat aktív fejes változatát szoktuk javasolni, mivel az a legmegfizethetőbb, 5 méter fölött is működő, 4K-képes opció kínálatunkban.

  Méterre kapható HDMI kábelt és kifejezetten hozzá gyártott, szerelhető HDMI csatlakozót is értékesítünk!

  Milyen HDMI kábelt vegyek, ha nincs hely a csatlakozónak?
  Előfordul, hogy a kábelt azután akarják elvezetni a falban vagy az álmennyezet fölött, hogy a kábelcsatornákat lezárták. Szerencsétlen eset, amikor annyira vékony kábelcsatornát választanak a HDMI kábel számára, hogy a dugó nem is fér el a csatornában, csak a kábel. Ezt a problémát kétféleképpen lehet megoldani.

  Egyrészt megelőzhető a baj, hogyha eleve megfelelő méretű kábelcsatorna kerül a falba. Egy HDMI csatlakozó általában 2 cm széles, tehát ahhoz, hogy gond nélkül be lehessen húzni a kábelt csatlakozóval együtt, érdemes minimum 3 cm átmérőjű csövet biztosítani és természetesen arra is kell ügyelni, hogy ne legyenek 90 fokos kanyarok a kábelcsatornában, a hosszúkás HDMI dugó ugyanis ilyen éles kanyarban már nem húzható tovább.

  A második lehetséges megoldás, ha nem készre szerelt HDMI kábelt választ, hanem méterre kapható kiadást, amit tetszőleges hosszúságban megvásárolhat nálunk. A falba behúzott, csatlakozó nélküli HDMI kábel vékonyabb csatornán is átvezethető és a kivezetett kábelvéget kis kézügyességgel bárki felszerelheti az erre alkalmas eszközökkel. Az általunk kínált, méterre kapható HDMI kábelek vastagsága kb. 8 mm, igény esetén a szereléshez szükséges kiegészítők (HDMI-M fémázas szerelhető dugó, HDMI kábel tesztelő készülék, krimpelőfogó) kibérelhetők szaküzletünkben. 

  Ha kíváncsi készre szerelt HDMI kábel kínálatunkra, akkor nézzen szét webáruházunkban! A készre szerelt HDMI kábelek között, a belépőszinttől az abszolút csúcskategóriáig számos lehetőség közül válogathat! További kérdés esetén kérje értékesítő kollégáink segítségét! 

Adventi akció
2021. DECEMBER 01.

Adventi akció

Üdv az új honlapon!
2019. SZEPTEMBER 18.

Üdv az új honlapon!