Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en
 • XLR csatlakozó bekötése - Mi a helyes XLR bekötés?
  2022. JANUÁR 19.

  XLR csatlakozó bekötése - Mi a helyes XLR bekötés?

  Mi a megfelelő XLR bekötés 3-tűs vagy 4-tűs, szimmetrikus jelátvitelre szolgáló kábel szerelésekor? Most egyértelmű ábrák és egy saját készítésű videó segítségével válaszoljuk meg ezt a kérdést!

  Szimmetrikus, 3-tűs XLR bekötés (analóg sztereó összekötő kábelhez)

  Ahogy webáruházunk készre szerelt XLR kábeleket tartalmazó menüjében is olvasható, az ilyen típusú kábelt robusztus, strapabíró kialakítása és zajtalan jeltovábbító képessége teszi jobbá a hagyományos RCA kábelekkel szemben. A szimmetrikus jelátvitelre alkalmas audió komponensek (mikrofonok és keverőpultok, hifi erősítők, D/A konverterek) legtöbbször ilyen kábeltípust használnak. A lenti ábrán látható egy hagyományos XLR bekötés:

  Ahhoz, hogy élőben is legyen a megfelelő XLR bekötés és egy komplett kábel összeszerelése, videofelvételt is készítettünk a KáCsa Audió KCO-IS1X egyméteres hosszúságú, kedvező ár/érték arányáról ismert kábel készítéséről. Ebben a videóban a teljes munkafolyamat megismerhető, megfelelő kézügyességgel és eszközökkel Ön is elkészíthet egy ilyen XLR kábelt saját otthonában!

  Egy ilyen kábel összeszereléséhez az alábbiakra lesz szükség:

  4-tűs, fejhallgató kábeleken szokványos XLR bekötés

  Léteznek szimmetrikus, négytűs XLR hangkimenettel rendelkező fejhallgató erősítők (például az Auris Audio, Sennheiser és Topping készít ilyet, de sok más gyártó kínálatában előfordul még). Ha az elektronikában ténylegesen szimmetrikus jelátvitel történik, akkor hallható hangminőség javulás érhető el a 4-tűs XLR dugóval, például ahhoz képest, amit a standard 6,3 mm-es Jack biztosít.

  Szimmetrikus, 4-tűs XLR kábel számos fejhallgatóhoz készül (közéjük tartoznak a Sennheiser, Focal, HiFiMAN vagy Audeze referencia szériák). Ilyen esetben az XLR bekötés az lentebb látható ábra szerint kell, hogy megvalósuljon:

  Ha Ön is szeretne saját fejhallgatójához 4-tűs XLR dugóval szerelt kábelt készíteni, akkor az ehhez szükséges alapanyagokat megvásárolhatja szaküzletünkben. Igény esetén technikus kollégánk is elkészíti Önnek álmai fejhallgató kábelét! Egy XLR bekötés számunkra rutinfeladat, kérjen árajánlatot e-mailben vagy személyesen a boltunkban! Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

Neotech tápkábelek tesztje
2023. MÁRCIUS 21.

Neotech tápkábelek tesztje

Lessloss újdonságok
2022. JÚLIUS 26.

Lessloss újdonságok

BLACK FRIDAY 2021.
2021. NOVEMBER 18.

BLACK FRIDAY 2021.