Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1149 Budapest, Fogarasi Út 19/E
Nyelv
hu en
 • Astell & Kern 2018-as újdonságok!
  2018. MÁJUS 01.

  Astell & Kern 2018-as újdonságok!

  A HIGH END 2018 kiállításon sosem unatkozunk. A KáCsa standot az időnk 90%-ában el sem hagyhatjuk, annyi munkánk szokott lenni. Azt a bizonyos 10%-ot most arra fordítottuk, hogy az általunk Magyarországon forgalmazott Astell & Kern standját is meglátogassuk, és elképesztő újdonságokkal találkoztunk!

  Az Astell & Kern dizájnos és jól átlátható standot épített az idei HIGH END kiállításra. Lee, a cég munkatársa végig kísért minket, hogy bemutassa az idén nyáron várható újdonságokat.

  Az SP1000 kistestvére! Astell & Kern SE100

  A szaksajtó és a sokat utazó audiofilek egyaránt pozitívan fogadták az AK mostani csúcsmodelljeként ismert SP1000-et. A kívül-belül csúcskategóriás eszköz tavaly megkapta a Reddot dizájn díjat, idén pedig a CES innovációs díját és az IF Design Awards elismerését is bezsebelhette. Azonban nem mindenki tud költeni több, mint 1 millió Ft-ot egy mobil hifi lejátszóra. Mindezzel az Astell & Kern is tisztában van és a HIGH END 2018 kiállításon megmutatták, hogy a csúcsmodell koncepcióját megfizethetőbb köntösben is képesek kínálni.

  Az A&Futura SE100 a cég új prémium kategóriáját testesíti meg. Modern szolgáltatásaihoz szemgyönyörködtető dizájn társul, a gyártótól megszokott szögletes motívumok mellé 1280 x 720 pixeles, 5 colos érintő kijelző társul. A remekül olvasható kijelző mellett a tömeg számottevően csökkent (az SP1000 388 g, míg az SE100 mindössze 241 g). A készülékben nyolccsatornás DAC és két négymagos processzor lapul, ilyen szintű teljesítmény kapacitást korábban csak professzionális hangtechnikai munkaállomások és hangrögzítő készülékek voltak képesek nyújtani. Néhány pillanatra mi is belehallgattunk, a hangminőség szokásos “WOW” hatással párosult, alig várjuk, hogy bemutatótermünkben, látogatóink is gyönyörködhessenek a látványban és teljesítményben!

  SR15, az új belépő audiofil lejátszó

  Ezután az Astell & Kern munkatársa egy másik asztalhoz kísért minket, ahol sokkal kisebb készülékek voltak a teszt-fejhallgatókra csatlakoztatva. Az A&norma SR15 még izgalmasabb lehet azoknak, akik még csak kacsingatnak a mobil hifi felé. Ez a kifejezetten nadrágzseb-barát lejátszó az AK70 sorozat újjászületett kiadásának is tekinthető. Oldalirányban enyhén megdöntött kijelzője önmagában észbontó, mi legalábbis hasonlóval még nem találkoztunk. A kettős DA konverteren és az elődökhöz képest még jobb, négymagos processzoron kívül említendő újítás, hogy az SR15 képes bitről-bitre, natívan lejátszani DSD fájlokat (ez korábban csak a felsőbb high end készülékeken volt elérhető). Csak néhány pillanatra hallgattuk meg a lejátszót a rendelkezésre álló AK T1p fejhallgatóval, de az a rövid perc is hamar meggyőzött minket. Az SR15 kifinomult, magával ragadó karaktere és a tengernyi részlet a legtöbb zenefüggő tetszését elnyerheti!

  Billie Jean hifi fülhallgató

  Nem csak a belépőszintű lejátszók, hanem a fülhallgatók terén is történt modellbővítés. Az Astell & Kern és a Jerry Harvey Audio fülmonitor specialista cég kooperációjának legújabb gyümölcsét, a Billie Jean fülhallgatót is kipróbáltuk. Első benyomás alapján megdöbbentően könnyű és kényelmes füles, és ahogy Jerry Harvey-tól megszokhattuk (bemutatótermünkben megtalálhatók a Roxanne és Michelle modellek is), a hang is magával ragadó, részletgazdag, kidolgozott volt, egy kis kiemelkedéssel a basszusokban, hogy a könnyűzene szerelmesei se unatkozzanak. A Billie Jean parányi testében két lengőnyelves (BA) hangszóró osztozik a frekvenciákon, továbbá a Jerry Harvey saját szabadalmát képező Freqphase technológia is megtalálható benne. Moduláris kábellel, vagány vörös színben fog érkezni!

  Az Astell & Kern SE 100, SR15 és Billie Jean termékek várhatóan 2018. Nyarától hozzánk is meg fognak érkezni, webáruházunkban is megtalálhatók lersznek hamarosan részletesebb leírásokkal és árakkal!

Milyen hangfalkábelt vegyek?
2022. FEBRUÁR 07.

Milyen hangfalkábelt vegyek?

Nighthawk
2018. AUGUSZTUS 01.

Nighthawk

Hifi kábelek bejáratása
2020. SZEPTEMBER 25.

Hifi kábelek bejáratása