Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

LessLoss Firewall for Loudspeakers (4 db)

(0)
629 280 Ft/klt.
LeírásA Firewall a LessLoss Skin-szűrő technológiája. Olyan zajszennyezés blokkolására képes, amelyet a tekercs vagy kondenzátor alapú megoldások meg sem közelítenek. A kritikus körökben elismert DFPC (dinamikus szűrős tápkábel) elvéből tovább fejlesztett LessLoss FireWall modul felszabadít olyan elrejtett részleteket, amelyek által megszűnik a magas frekvenciás zajszennyezés számos negatív hatása. Alkalmazza a Firewall modult bármilyen eszközzel hogy potenciális képességét előnyösen megtapasztalja a mai túlszennyezett elektro-mágneses atmoszférában. A termék kipróbálható, a részletekért keressen minket emailben vagy telefonon. Készleten a banándugóval szerelt végű van.
Szállítás 1 - 7 napon belül
Ingyenes szállítás
cikkszám:LL-FW-SPK
Mennyiség
Termékleírás
Értékelések (0)
Letöltések
Termékleírás

Termékleírás

LessLoss Firewall for Loudspeakers szűrő készlet főbb jellemzői

 • A LessLoss Skin-szűrő technológiáját alkalmazó termék
 • A legfejlettebb irányított szűrést foglalja magában
 • Egyszerű telepíthetőség, csak csatlakoztatni kell a hangsugárzóhoz és kész!
 • Kriogén kezeléssel készült, amely természetes hatást kölcsönöz a hangnak
 • Nem szükséges forrasztani
 • Nincsenek kondenzátorok, ellenállások, fázisok és diódák
 • Méret: 14 cm tokozás és kb. 8,5 cm rugalmas kábel
 • A szett 2 pár, azaz 4 db (egy hagyományos sztereó pár hangfalhoz elegendő) szűrőt tartalmaz.

Derült égből: Ezért fogják a hangfal értékesítők hamarosan megutálni a LessLoss-t

A LessLoss az audió iparág egyik legnagyobb halmazát akarta felkavarni. Azáltal, hogy Ön egy kis mértű, relatív megfizethető eszközt csatlakoztat a hangsugárzóihoz, amely az árához képest megnyitja a kapukat egy egészen új szintű teljesítőképesség felé. Olyan szintű eltérésekre (ha nem éppen jobbra) számíthat, mintha frissítené a hangfal magassugárzóját, vagy a keresztváltót, vagy a belső kábelezést. És ehhez nem kell semmit toldozni, átszerelni.

Az előrendeléses akcióban sikeresen eladott C-MARC Firewall 64X szűrőkkel rohamosan megnőtt a LessLoss felé irányuló felhasználói hűség.  Amikor a LessLoss új termék bejelentésére készül, komolyan gondolják. Sosem adnak ki egy terméket anélkül, hogy előbb megbizonyosodnak annak hatékonyságáról a lehető legegyértelműbb módon. Sok felhasználói visszajelzést olvashat a cég weboldalán, amelyek közül csak néhány példa:

 • „Ezek komponens szintű szintlépések”
 • „a zene, amit esetenként akár az elmúlt 20 évben hallgattam: ’az’ ott volt annyi évig és csak most kezdtem meghallani?”
 • „A leghihetetlenebb hangszínpad és térleképzés amit valaha hallottam, olyan basszus, amire állványos monitor sugárzó nem lehetne képes.”
 • „A zeneiség kiemelkedő ... egy teljességgel nyugodt és kielégítő hallgatói élmény.”
 • „Szinte könnyeket váltott ki belőlem az érzelem, amelyet a női énekes keltett és hogy úgy hangzott, mintha a nappalimban lett volna!”
 • „Gratulálok Önnek és csapatának, ismét sikerült megcsinálniuk.”


Most foglalkozzunk azzal, ami a tápegység után jön.

Mindannyian tudjuk, hogy a következő hangfal fejlesztés nehéz döntéshozatalt kíván, magas anyagi kiadással, komplikált logisztikával és néha új erősítőkkel a folyamatban. Az akusztikai szobakörnyezet kialakítása is sokszor csapásként ér. És ha mindez nem volna elég, a megfelelő vizuális szoba dekor is megpróbáltatást jelent. Kell ennél több?

Ezek a problémák megkerülhetők egy egyszerű kis kütyüvel, amely új távlatokat nyit meg a hangsugárzó képességeiben anélkül, hogy belenyúlnánk bármibe a rendszerben. De mit kap Ön ezzel a kis eszközzel?

 • Sokkal jobb fókusz. Valaki titokban kicserélte a magassugárzót egy sokkal drágábbra?
 • Sokkal kevesebb „köd” a hangszínpadon. Valaki kicserélte volna a belső akusztikai csillapítást?
 • Tiszta szonikus színek, amelyekért érdemes élni. Talán jobbra cserélték a keresztváltót?
 • Megszállott fegyelemmel vezérelt basszus. Megfeleződött magától a hangszóró mozgó tömege?
 • Rengeteget spórolhat. Talán egy új hangfalat vettem? Ez álom, vagy valóság?

A Firewall for Loudspeakers gyártása, avagy hogyan felejtett felszálni a DARPA az audiofil hajóra.

Többéves erőfeszítés

A LessLoss  Firewall megjelenését rengeteg kutatás és fejlesztés előzte meg. Az eredeti ötlet a Skin-szűrés alkalmazása volt úgy, hogy kihasználják a kábelben természetesen kialakuló Skin-hatást, amely az áram áthaladásakor létrejön. Mostanra a vezető körüli mezőt strukturálják egyedi módon. A Firewall 64X a LessLoss egyik technológiája, amelynek során precízen elhelyezett, irányhelyes fém részecskéket termoplasztikus testbe helyeznek. Az eredmény egyfajta mikro-transzformátor, vagy ha úgy tetszik, amolyan ferrit magos szűrő. De úgy is tekinthetünk rá, mint A/C diódák irányított sorára. Egyfajta közel téri fekete lyuk a jel számára. A LessLoss célja, hogy minden termék fejlesztésénél egy lépéssel közelebb kerüljön ahhoz a bizonyos „hajnali 3 órás” hanghoz (az elektromos hálózatok sajátosságai miatt sok hifi felhasználó arra lett figyelmes, hogy éjszaka, vagy a hajnali órákban jobban szól a hangrendszerük). Az emberek folyton kérdezik: „lehet még ennél is jobb?” A válasz: hát persze! Amikor a Firewall for Loudspeakers modulon keresztül jut a jel a hangszóró csatlakozóba, kozmikus változást hoz a hangminőségben.


Hogyan készítik?

Valójában nem a LessLoss gyártja. Ők csak összeszerelik. A saját szabadalommal védett technológia magjának legyártása egyedi hitelesített laborban, szkafanderes emberek társaságában történik. Ezek tényleges fotók az ő élvonalbeli létesítményükről:

Mivel készül?

Lézerrel.

Direkt fémes lézer szinterezés (DMLS) vagy másik nevén „Laser Powder Bed Fusion (LPBF) eljárás által, amely az Additive Manufacturing (AM) technikája, rendkívül nagy energiasűrűségű lézert igényel, amellyel a fémport megolvasztják és összeillesztik. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a fémet tömör háromdimenziós elemmé formálják, eltérően a szelektív lézeres szinterezéstől (SLS).

Az SLS-t a DARPA támogatásával fejlesztették ki a nyolcvanas évek közepén. Ez az eljárás tökéletlennek bizonyult azért, mert az alkatrészek felülete porózus maradt. Ehhez szükség volt még olyan jellegű utómunka metódusokra, mint a költséges forró izosztatikus nyomás, hogy a pórusokat minimalizálják. Másszóval a komponenseket magas nyomású argon atmoszférába kellett helyezni megemelt hőmérsékletben, ezt követően gyorsan és egyenletesen lehűteni, hogy az eredmény stabil és megbízható legyen.


Még a DARPA-nál is fejlettebb?

Még kifinomultabb rendszert alkalmazunk, amelyet Direct Metal Laser Sintering (DMLS) néven hívnak. 1995-ben indultak az eljáráshoz szükséges kutatások a német Fraunhofer Intézmány projektjeként. Ezt az új technológiát 2000-ben tették kereskedelmi forgalomban elérhetővé.

Mivel az alkatrészeket rétegenként építik, lehetséges olyan organikus formát tervezni, belső szerkezeteket és kihívást jelentő átjárókat, amelyeket máshogy géppel nem lehetne megmunkálni.

Lentebb láthatók olyan tárgyak, amelyeket a LessLoss gyártási partnerei készítettek ezzel az innovatív, élvonalbeli DMLS eljárással. Ami lenyűgöző benne, az az alkotói szabadság, amelyet e fejlett technológia lehetővé tesz. A tárgyakon belüli tárgyakat fészkelhet olyan felülettel és üregszerkezettel, amelyet másként teljességgel lehetetlen volna létrehozni.

Tulajdonképpen, ha azt szeretnénk, a fenti tárgyakat szó szerint egymásba is helyezhetnénk, összekapcsolhatnánk vagy akár kifordíthatnánk. Korábban ez nem volt lehetséges.

Hé, ezt használhatjuk!

Itt jön a képbe a LessLoss. Megoldásaik annyira szokatlanok, hogy még a 3D lézergyártó srácoknak is legalább 80 prototípust kellett gyártaniuk, mielőtt mesterivé váltak olyan részletekben, amelyek a látható és nem látható felületeken is fontosak a zökkenőmentes gyártás és eredmény szempontjából. Olyan fejlett szoftvereket használnak, mint a Solidworks, így a variációk közti oda-vissza lépkedés csupán elhatározás kérdése.

A számítógépes folyamat feldarabolja a 3D CAD fájlt sok kb. 20 mikrométer vastag rétegre. A vékony rétegeket egyenként olvasztja ki a lézer, amely precízen vezérelt argon gáz atmoszférában üzemel. Higgyék el, hogy ez nem hobbi barkácsolás. Az oxigénszintet 500 PPM alatt kell tartani a robbanás megelőzéséhez. A magas erejű ytterbium szálas lézersugár szó szerint többszáz W erősségű. A lézer energiája kellően intenzív ahhoz, hogy a részecskéket tömör fémmé formálja anélkül, hogy porózus maradna a belső szerkezet.

A Firewall for Loudspeakers agya, szíve és lelke

Az új Firewall for Loudspeakers azért olyan hatékony, mert tervezése közben nem a tipikus kérdéseket tettük fel. Alapvetően más kérdéseink voltak, amelyekre gyökeresen eltérő válaszokat kaptunk.

Ez a termék nem arról szól, hogy mit lát az erősítő impedancia vagy töltés szempontból. Ez nem Zobel network, vagy más invazív technológia. Ami a hangfal és erősítő közti összekapcsolódás pontosan olyan marad, mint azelőtt.

Elektromos teljesítmény értelmében az erősítő „látni fogja” polaritásonként, amikor átküldi a jelet a Firewall for Loudspeakers 16 mm2 keresztmetszetű tiszta réz vezetőjén, hogy hihetetlenül magas konduktivitású, sokkal magasabb mint bármilyen hangsugárzó kábel, a hangfalak belső kábelezésénél még inkább. Tehát a Firewall for Loudspeakers semmilyem módon nem akadályozza a dinamikus jelfolyamot, ugyanakkor azt a hangsugárzó impedanciát sem befolyásolja, amelyet az erősítő lát. A Firewall egységen átáramolva, a jel kondicionálása az ellenállás változása és a hallható frekvenciák változtatása nélkül következik be. Ennek jelentőséve van, mert természetes eredménnyel jár, miközben nem károsítja a mikro-dinamikát. Az erősítő (lényegében bármilyen erősítő) továbbra is végzi a feladatát a hangfallal pontosan úgy, mint azelőtt. Az eredményül kapott hangminőség azonban lényegesen javul.


A LessLoss megközelítésének alap fázisait háromfelé lehet osztani.

1. Az agy (egyedi, házon belül végzett réz megmunkálás)

2. A szív (saját fejlesztésű Firewall zajcsökkentés)

3. és a Lélek (egyedi összeszerelés)

E három tökéletes egyensúlyban áll, mindhárom az audio megoldások skáláján túl lép, ezáltal bámulatos ugrást hoznak a hangzásban. Vegyük ezt a hármas egységet és nézzük meg közelebbről!

1)  Az agy
A standard megmunkálási folyamatokban számos erő éri a rezet, amíg a kívánt méretét eléri. A lenti kép felső részén láthatja a standard rézhuzalt, amelyet ipari metódusokkal extrudáltak. Emellett láthatja azt a verziót is, amelyet a Firewall for Loudspeakers-ben alkalmaznak. Egészen másfajta jószág. Céltudatosan, házon belül munkálták meg.

A LessLoss saját rézforrása és házon belüli feldolgozása abszolút cél-specifikus nyersanyagot eredményez, amely semmilyen feszültségekkel és erőhatásokkal nem jár azokon kívül, amelyek a tervezés polaritásaihoz tartoznak. Ennél fogva a Firewall for Loudspeakers pozitív és negatív egységei teljesen eltérőek az eredeti vezető anyagtól. Ez nem egy újabb példája a polcról levett, „csak szóljon szépen házilag” hangnak.

Az időigényes és alapvető tulajdonságokra összpontosító gyártási folyamat olyan anyagot eredményez (látható a standard réz mellett), amelynek alakíthatósága jóval közelebb áll a forrasztó ónhoz (vagy inkább vajhoz), mint az iparilag termelt rézhez. Emiatt akusztikai tulajdonságai is teljesen mások a standard rézhez képest. Az ipari úton nyert réz, amelyet „puhaként” ismernek, még csak a közelébe sem ér.

Kissé eltérő megvilágításban, ez a kép közvetlenül ábrázolja, mennyire eltér a LessLoss házon belül készített nyersanyaga a standard réztől. A standard réz, még ha csak enyhe mértékben is edzik, jelentős nyomáson megy keresztül. A LessLoss különleges anyagát nem éri nyomás és a legnagyobb óvatossággal kell kezelni.

99.99999999999999999%... ad absurdum

A LessLoss fáradhatatlanul vizsgálta a köteléket a réz tisztasága és az általa befolyásolt audió teljesítmény között. Ön is láthatja, hogy az audió világban sokszor „kilences versenyt” futnak. Miután közvetlenül konzultáltak több kohász üzemmel, amelyek kormányzati úton hiteles eljárásokkal dolgoznak, világossá vált, hogy ez a fajta jelölés teljesen értelmetlen. Valójában nincsen hitelesített labor a Földön, amely minősíthet ét tisztább rezet adhat a „négykilencesnél”, ami 99,99%-ot jelent. Minden amit Ön lát ezen felül, szimplán fikció. És még a négykilences tisztaság sem garantálható a komplett spulnin. Tudatos vásárlóknak.

Meghatározó kutatása közben a következő tényállásra jutott a LessLoss: az anyag analízis szempontjából nem a tisztaság az, amely a keresett teljesítményjavulást elhozza, hanem a folyamat tisztasága. Könnyű megtalálni a legtisztább rezet és feldolgozni a fejlett eljárásaikkal, de ha rosszul szerelik össze, az eredményül kapott hangminőség sokkal rosszabb lesz, mint az iparilag újrahasznosított réz, amely semmilyen egzotikus tisztaságot nem kínál. Az ilyen jellegű tesztek bizonyítják, hogy az emberek kétségtelenül rossz kérdéseket tettek fel és rossz helyen keresték az átütő hangélményt.

A LessLoss büszke egyénileg szerzett tudására, amely váratlan szintű teljesítményugrást tesz lehetővé, sokkal tovább lépve még a  „kilences verseny” vezetőin is.

(2) A szív

Megoldásuk szíve a speciális Firewall technológia, amelyet immár több, mint egy évtizede fejlesztenek és tökéletesítenek. A megoldás egyedi kidolgozása miatt nem nyújtanak részletekbe menő magyarárzatot a működésére. De azt elmagyarázzák, hogy hogyan működik.

Ahogy fentebb említve volt, lézerrel. A közvetlen fém szinterező lézeres (DMLS) eljárással, amelyet lézer-poros-ágy-fúzióként (LPBF) is szoktak említeni. E technika lényege, hogy a magas sűrűségű lézer megolvasztja, majd összeilleszti a fémport. Így lehetőség nyílik arra, hogy a fémport tömör háromdimenziós elemmé formálják, amely bármilyen elképzelhető alakot vagy formát ölthet.

Sokszoros nagyításban Ön is láthatja a legfrissebb Firewall technológia kivitelét, összeillesztve a cég saját fejlesztésű nyers réz pálcáival. Mivel a Firewall technológia lézerrel készül, extrém szintű részleteket tudtak előnyösen alkalmazni. Nem tudták volna elkészíteni ezt a terméket és megbízható hosszú távú működést biztosítani a lenti képen lévő állapotában. Egyszerű használat mellett könnyen elhajlott vagy megtört és elvesztette fizikai integritását. A réz inkább átázott tészta állagára hasonlít, amelyet néhány óráig a napon hagytak.

Óvatos összeszerelési technikákat kell alkalmazni, mivel bármilyen helytelen beállítás akadályozná a helyes működést. A készítéshez egyedi szerszámok kellenek, amelyeket egyedileg gyártottak a LessLoss számára a racionális összeszerelési folyamathoz és a költségek alacsonyan tartásához.

(3) A Lélek

Amikor az agy és a szív összeáll, mindezen átragyog a „lélek”. Az átlátszó ház úgy tükrözi vissza a fényt, hogy egy fantom harmadik Firewall optikai illúzióját kelti. Ahogy tovább forgatják a cilindert, az is feltűnhet, hogy nincsen falvastagság.

Ez az elgondolás két dolgot segít. Először is fenntartja az érzékeny komponensek szerkezeti integritását, akkor is ha eldobják, vagy átmennek rajta egy ipari porszívóval. Sziklaszilárd a felhasználó, és folyadék-lágy a jel felé. Másodsorban azáltal, hogy az aktív rész körül semmilyen anyagot nem színeztek át, garantálja a lehető legjobb hangminőséget.

A kiegyensúlyozott műveleteknél bármilyen összetevő túlzott mennyiségben elszínezi a végeredményt. A színeződés teljes hiányához legközelebb tehető dolog a legkevésbé elektro-mágnesesen szűrő elem, ami ebben az esetben tiszta transzparenciát jelent. Ez lehetővé teszi, hogy az új Firewall for Loudspeakers megoldás igazán ragyogjon. Olyannyira, hogy Ön azonnal meghallja a különbséget.

Természetesen egy ennyire effektív és kiforrott megoldáshoz rugalmas kábel is kell, hogy a teljesítmény kompromisszummentes maradjon. A C-MARC kábel természetesen az egyetlen, ami ilyenkor szóba jöhet. Semmi sem közelíti meg tisztaságban, természetességben és üzemi csendben. Elég egyszer kipróbálnia, hogy megértse, miért.


Mi a helyzet a kettős kábelezéssel? Ilyenkor hogyan csatlakoztassuk a Firewall-t?

Ha Ön kettős kábelezést használ, vagyis két pár hangfalkábelt kötött az erősítő és hangfal közé, továbbra is javasolt csak egy Firewall használata minden egyes bemeneti terminálhoz. A Firewall for Loudspeakers nem használható az erősítő kimenete és a kábel között. A jelirány ezesetben helytelen lesz és nem úgy fog funkcionálni, ahogy tervezték.

Ha az Ön hangsugárzói egy pár +/- terminált tartalmaznak a ’magas frekvenciákhoz’ és egy +/- párt a ’mély frekvenciákhoz’, akkor minden egyes aljzathoz egy Firewall modult kellene alkalmaznia hangfalanként. Ilyen esetben egy két hangfalból álló sztereó felállásban összesen nyolc különálló darabra van szükség. Vagyis Önnek ezesetben két komplett sztereó Firewall for Loudspeakers párra lesz szüksége. Egy sztereó pár négy egységet, két sztereó pár nyolc egységet tartalmaz.
A pozitív terminál egységei belsőleg és külsőleg is eltérnek a negatív terminálhoz tartozó egységtől. Ezeket az eltéréseket egyértelműen jelölték, hogy Önnek véletlenül se kelljen a kettőt felcserélni. A polaritás hatalmas jelentőségű, mivel alapvető része az eszköz működésének.

Előnyös, hogy ha a Firewall 64X-hez hasonlóan sorba kötünk két szűrőt?

Igen, az. Határozottan.

Értékelések (0)

Értékelések

Hozzászólás(0)

Értékelés:
Vélemény:
Letöltések

Letöltések

Hasonló termékek
Utoljára megtekintett termékek
Hasonló termékek
2023 újdonság az AudioQuesttől! A népszerű PowerQuest sorozat 3 új elosztóval bővült. PowerQuest 303/505/707A PowerQuest 707 tápszűrő az AudioQuest kiemelkedő minőségét párosítja a hangminőségre nézve nem káros túlfeszültség védelemmel és ezzel kiváló alapot biztosít sztereó rendszerek, többcsa...
499 000 Ft
Tovább
Utoljára megtekintett termékek