Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1149 Budapest, Fogarasi Út 19/E
Nyelv
hu en

Lemezjátszó karkábel

Phono lemezjátszó kábel audiofil célra

Egy hifi rendszerben a leggyengébb láncszem visszafoghatja a többi komponens minőségét, ezért ha fontos a kiegyensúlyozott hangzás, akkor érdemes a kábelezésre is figyelmet fordítani. A Phono összekötő (de gyakran lemezjátszó karkábel néven is említik) általában olyan kábelt jelent, amely az egyik végén két RCA dugót, a másik végén pedig a vinyl lemezjátszóhoz csatlakoztatható 5-lukas DIN csatlakozót tartalmaz. Az RCA csatlakozókhoz sokszor biztosítanak egy sarus végződésű szálat, amelyet az erősítő vagy phono előerősítő földelésre szolgáló csavarjához lehet rögzíteni. Léteznek néha eltérő esetek (például olyan lemezjátszó, amelyből nem DIN, hanem RCA csatlakozón jön ki a jel), de az itt lévő Phono kábelek a leggyakoribb szabványt képviselik.


Vinyl lemezjátszó karkábel ár befolyásoló tényezők

Ha Ön még nem merült el a hifi világában, akkor elsőre furcsa lehet, hogy milyen sok kategóriájú Phono összekötő kábel létezik. A külső kinézet szerint nem lehet megmondani, hogy bizonyos kábelek miért sokkal drágábbak. Hiszen a karkábel árát befolyásoló tényezők sok esetben a belső anyagok. A drágább kábelek jobb árnyékolást, hatékonyabb szigetelést és tisztább szerkezetű vezetőanyagot tartalmaznak, ezáltal kevesebb zajt továbbítanak a fogadó fél felé. A magasabb minőségű Phono kábeleket tisztább vezetőanyagú (és gyakran fémházas) csatlakozókkal szerelik, amelyek az egyszerű, fröccsöntött műanyag házas dugóknál jobb jeltovábbítást biztosítanak. A minőségi analóg összekötőkábel nem adhat hozzá a jelhez, de nem is vehet el belőle. A cél az, hogy Ön úgy élvezze kedvenc zenéit, ahogy az előadók és a hangmérnökök megálmodták!


Egyedi hosszúságú Phono karkábelt szeretne?

Az itt található összekötők fix hosszúságokban vásárolhatók meg. A termékre kattintva választhatja ki, az Önnek megfelelő méretet (pl. a KáCsa KCE-Phono rendelhető 1 vagy 1,5 méteres hosszban is). Ha nem találja itt azt a hosszúságot, amelyre Önnek szüksége lenne, akkor speciális kábel szerelésével kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot technikus munkatársunkkal!

Top ajánlat